реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Хрещення в напівзруйнованому храмі

У свято Вознесіння Господнього єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон з архіпастирським візитом відвідав православну громаду Вознесіння Господнього с. Радьківка Прилуцького району, де звершив Божественну літургію під куполом Свято-Вознесенського храму.
Його преосвященству співслужили: благочинний Прилуцького району протоієрей Віталій Юрочко, благочинний Ніжинського району протоієрей Сергій Чечин та священик Віталій Бацанський. На богослужінні молилися парафіяни з Радьківки та сусідніх сіл, паломники з Чернігова та Прилук, козацтво, представники патріотичних сил, гості з Києва.

Єпископ Іларіон привітав всіх присутніх на богослужінні зі святом Вознесіння Господнього і розповів про сутність Євангельської події, яка відзначалась Церквою цього дня.

Після Божественної літургії для віруючих була організована трапеза, яку гостинно приготували козаки Окремого прилуцького козацького полку ім. П.Сагайдачного.

Цього ж дня преосвященнійший владика звершив у храмі таїнства Хрещення та Миропомазання, над людиною, яка свідомо, у дорослому віці, прийняла у своє серце Христа та вирішила стати членом Його Церкви.

Храм на честь Вознесіння Господнього був побудований та освячений більше ніж 200 років тому. Як і переважна більшість українських храмів, у ХХ столітті був занедбаний, пограбований…але повністю не знищений.

Під час богослужіння співав архієрейський хор кафедрального храму святої великомучениці Катерини. Місцеві віруючі свідчили, що такого богослужіння у Радьківці ще не було, та гаряче молилися зі сльозами на очах.. . сльозами радості, подяки та віри.

Прес-служба Чернігівської єпархії




Теги:Чернігівська єпархія, Радьківка, єпископ Іларіон, Прилуцький район, УПЦ КП


Читайте також



Коментарі (0)
avatar