Форум "Сіверщини"
Понеділок    08-Вер-08, 19:27
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Сторінка 1 з1
Форум "Сіверщини" » Історія міст і сіл Чернігівщини » Коропський » Газети в хаті мого дідуся
Газети в хаті мого дідуся
StanislavДата: Середа, 02-Лип-08, 01:13 | Повідомлення # 1
Сержант
Група: Читачі
Репутація: 0 [0%]
Статус: Відпочиває
Пам"ятаю моєму діду Петру приходив щодня цілий пакунок газет. Їх клали у залізну іржавілу скриньку поштарки у темних хустках. Але у скриньці була щілина і коли йшов сильний літній дощ, то вони промокали. І тоді дідусь хвилювався. "Ні почитати. ні цигарку скрутити!" Дід крутив самокрутки просто з газет! Втім робив це своїми натруженими пучками дуже швидко і майстерно. Найулюбленішою газетою діда була місцева коропська. Забув її назву... Але він її читав від початку до кінця. Газети як "Ізвєстія" він пролистував до міжнародних новин. Газети так пахли свіжою поліграфією, а цигарка діда якимись травами... Незабутньо.

ВасильДата: Четвер, 03-Лип-08, 18:55 | Повідомлення # 2
Редактор
Група: Адміністратори
Пане Станіславе, якщо не заперчуєте, ми б надрукували цього спогада в газеті. Плюс якби ваше фото і справжнє прізвище -- надішліть електронкою, можна?

StanislavДата: Понеділок, 07-Лип-08, 22:26 | Повідомлення # 3
Сержант
Група: Читачі
З задоволенням Василь. Я відправив Вам дані через форму. Але фотографія там не ліпиться.

Думаю, я ще напишу такі коротенькі повідомлення-спогади у пам’ять свого дідуся.

Додано (07-Лип-08, 22:26)
---------------------------------------------
Ось ще коротенький нарис.

Лавка
-------------
Мій дід Петро не любив ходити до лавки. І бабуся Катерина не любила щоб він ходив... Біля лавки дід міг зустріти друзів, а друзі могли запропонувати "хильнути чарчину" - просто там біля лавки під високими старезними вербами. От коли дід йшов до лавки то це щоб купити щось до господарки: цвяхи там або новий заступ. Але це нечасто, бо заступи дід сам ладнав: точив, міняв деревко коли зломиться від сильного натиску. Дід був худий, але сильний дуже і роботящий, деревка на заступі ломалися часто.

Форум "Сіверщини" » Історія міст і сіл Чернігівщини » Коропський » Газети в хаті мого дідуся
Сторінка 1 з1
Пошук:

2007 © Олександр Майшев